Tübitak 2209-B Sanayiye Yönelik Üniversite Araştırma Projeleri Desteği Programı 2021 Yılı 2. Dönem Çağrısı

Çağrının amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek; ön lisans öğrencilerine ise lisans öğrenimi öncesinde proje hazırlama kültürü kazandırmaktır.

Araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, kırtasiye giderleri, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için destek sağlanır

2021 yılı için öngörülen destek miktarı: Proje başına en çok 5.000 TL'dir. Akademik ve sanayi danışmanları için proje başına 1.000 TL'dir. Bir danışman ilgili başvuru döneminde en çok 2 proje için danışman desteği olabilir.